TOP 5: Itä-Helsingin helmet

 

1. Roihuvuoren Kirsikkapuisto, Roihuvuori

Suomen suurin kirsikkapuiden tihentymä, jonka vieressä on myös kaunis japanilaistyylinen puutarha. Roihuvuoriseura järjestää Hanami-juhlan yhdessä Suomalais-Japanilaisen yhdistyksen kanssa keväisin kirsikkapuiden kukinnan aikaan.

 

2. Tour de Kontula, Kontula

Aitoa idän meininkiä on tietenkin myös Tour de Kontula! Ideana on käydä kaikissa Kontulan ostarin baareissa ja selvitä vielä kebabille ja kotiin.

 

3. Uutela, Vuosaari

Kävelyetäisyydellä Vuosaaren metroasemalta avautuu Uutelan monipuolinen luontoalue. Neljän kilometrin luontopoluilla on sekä metsä- että laidunmaisemaa, kluuvijärviä ja rantaniittyjä. Metsätiellä ja rantakalliolla kävellessä kaupunki vaikuttaa olevan kaukana.

 

4. Öljysäiliö 468, Kruunuvuorenranta

Useita kansainvälisiä palkintoja voittanut valotaideteos Kruunuvuorenrannassa taipuu omalaatuiseksi tapahtumatilaksi vaikkapa teknobileille. Teos kertoo alueen historiasta öljysatamana. Sen valot syttyvät auringon laskettua. Rakennukseen on syksyisin vapaa pääsy.

 

5. Aurinkolahden uimaranta, Vuosaari

Vuosaaren Aurinkolahden kaupunkiuimarannalla tuntuu kuin Baywatchissa olisi. Sileä hiekkaranta kutsuu pulahtamaan mereen. Talvisin jään kantaessa näkee ihmisiä viettämässä aikaa jäällä kävellen ja pilkkien.

 

Simo Raittila & Itä-Helsingin Vihreät

Jutussa nostetut kohteet on kerätty Itä-Helsingin Vihreiden jäsenten keskuudessa toteutetulla äänestyksellä.