712

Satu Silvo

Olen käynyt Helsingissä teatterikorkeakoulun, tehnyt elokuvia, näytellyt vuosikymmenen Helsingin Kaupunginteatterissa ja sen jälkeen freelancerina, yhteensä 36 vuotta. Sinä aikana olen saanut kaksi lasta, perustanut Kallioon 17 vuotta toimineen kasvisravintola Silvopleen, luennoinut terveellisestä ravinnosta ja toiminut vuorovaikutustaitojen kouluttajana. Olen saanut paljon ja nyt haluan antaa jotain takaisin. Haluan kantaa vastuuta kasvavasta, elävästä Helsingistä.

ELÄVÄ LUONTO
Helsingin tulee kantaa vastuu globaaleista ilmastokysymyksistä. Samalla sen tulee huolehtia, että kaupungissa on mahdollisuus kävellä metsään, pyöräillä rannalla ja hengittää puhdasta ilmaa. Kun rakennamme korkeaa ja tiivistä, säästämme ympäröiviä puistoja virkistyskäyttöön.

VAHVA YRITTÄMINEN
Helsinki tarvitsee yrittäjiä. Ketään ei pidä pakottaa yrittäjäksi, mutta kynnyksen yrittäjyyteen tulee olla matala. Vastuu omasta työllistymisestä ja toimeentulosta kasvaa parhaimmillaan vastuuksi myös työntekijöistä.

PUHDAS RUOKA
Puhdas ruoka on ihmisoikeus. Helsinkiläisten lasten, koululaisten ja vanhusten tulisi saada terveellistä ja puhdasta ruokaa. Ravinnon terveysvaikutuksista tulee puhua entistä enemmän ja sen tuotantoon liittyvät eettiset kysymykset tulee olla voimakkaasti esillä.

UPEA KULTTUURI
Kirjastot, teatterit, museot ja orkesterit sekä lasten ja nuorten kulttuuritoiminta, omaehtoiset katutapahtumat sekä taideprojektit tekevät Helsingistä elävän kulttuurikaupungin. Näiden hyvinvointivaikutuksia ei voi kylliksi korostaa.

Helsingin tulee olla kaupunki, jossa asukas tuntee olevansa kotonaan ja vieras tuntee olevansa tervetullut. Elävässä kaupungissa kaikista pidetään huolta eikä ketään jätetä heitteille, ei ihmistä, eläintä, metsikköä, rantaa tai kaupunginosaa.

Ehdokasnumero: 712
Ammatti/nimike: näyttelijä, yrittäjä
Ikä: 54
Facebook: Klikkaa Facebookiin
Twitter-nimi: @SilvoSatu
Kiinnostuksen aiheet: Julkinen liikenne, kävely ja pyöräily, Kulttuuri, Luonto
Kaupunginosa: Käpylä

« Takaisin ehdokkaisiin